Sponge Cake. A Victoria Sponge was the favorite sponge cake of Queen Victoria, and has since become a tried-and-true recipe for tea-time sponge cakes. Victoria Sponges are generally filled with jam, and are undecorated on the top, but you can serve each piece with a dollop of whipped cream, or shake some powdered sugar over the top if you'd like. Sponge cake is the perfect canvas for fruits, glazes and creams.
Sift flour and salt; set aside. In a large bowl, beat yolks until slightly thickened. Using an electric whisk beat the butter and sugar together until pale and fluffy. Ibu Bisa menyajikan Sponge Cake dengan 8 resep dan 6 tutorialnya. kira-kira seperti ini cara memasaknya.
Ingredients of Sponge Cake
- Inilah dari telur ayam.
- Siapkanlah dari gula pasir.
- Inilah dari SP (emsifier).
- Siapkanlah dari Garam halus.
- Siapkanlah dari tepung terigu protein sedang.
- Inilah dari susu bubuk.
- Inilah dari margarin, lelehkan.
- Siapkanlah dari pasta pandan.
Crack the eggs in one at a time and whisk well, scraping down the sides of the bowl after each addition. Add the lemon zest, vanilla, flour, milk and a pinch of salt. An exceptional, yet simple Vanilla Butter Cake. This sponge cake should not be dense.
Sponge Cake petunjuknya
- Mixer gula dan telur dengan kecepatan sedang sampai gula larut. Masukkan SP, mixer dengan kecepatan tinggi sampai kental berjejak. Masukkan garam halus, mixer sebentar sampai tercampur rata. Sebelum memulai, sebaiknya sudah mulai memanaskan oven ya..
- Setelah kental berjejak, masukkan campuran terigu dan susu bubuk secara bertahap ke adonan telur sambil diayak. Mixer dengan kecepatan paling rendah. Lakukan sampai tepung sudah tercampur semua..
- Masukkan 3 sdm adonan ke dalam lelehan margarin yang sudah tidak panas lagi. Aduk sampai tercampur rata. Lalu beri pasta pandan. Aduk sampai rata..
- Campurkan ke dalam adonan yang banyak. Aduk balik dengan spatula sampai rata. Pasrikan tidak ada margarin yang mengendap. Masukkan ke dalam loyang yang sudah dioles margararin dan tabur tipis dengan tepung terigu..
- Oven dengan api sedang cenderung besar. Atau 10 menit pertama dengan api besar, lalu selanjutnya dengan api sedang. Oven sampai matang kecoklatan dan test tusuk jika tidak ada yang lengket di lidi, maka sudah matang.
- Lalu keluarkan dari loyang dan dinginkan. Siap disajikan..
I would highly recommend reading the tips in the recipe above for what the batter should look like. Since the cake relies on the volume of the eggs for leavening, it is critical to beat the eggs and sugar adequately in this classic sponge cake, or it will be flat and dense. Sponge cakes require some special treatment. For one, sponge cake batter waits for no one. So have all of your ingredients measured and sifted and ready to go in separate bowls.
0 comments:
Post a Comment