Saturday, October 24, 2020

Resep: Enak Lemon Sponge Cake

Lemon Sponge Cake. I would suggest to maybe put a little more lemon juice than suggested (I LOVE lemon!) or maybe even grate a little lemon peel into it. I made a powdered sugar icing with more lemon juice to drizzle on top. To make candied lemon peel, peel large, wide strips from the lemons using a vegetable peeler.

Lemon Sponge Cake In a large mixing bowl, cream the butter and sugar together until light and fluffy. Then add the eggs, lemon zest, lemon juice, and milk. Mix well before adding the dry ingredients. Ibu Bisa memasak Lemon Sponge Cake melalui 12 ingredients dan 8 caranya. kira-kira seperti ini cara menyelesaikannya.

Ingredients of Lemon Sponge Cake

  1. Inilah 4 dari putih telur.
  2. Siapkanlah 1 sdt dari vinegar (saya skip).
  3. Siapkanlah 120 gr dari gula pasir.
  4. Siapkanlah 4 dari kuning telur.
  5. Kamu perlu 120 gr dari tepung terigu serbaguna.
  6. Siapkanlah 1/2 sdt dari garam (saya gunakan himalayan salt).
  7. Kamu perlu 30 gr dari minyak (bisa 30 ml).
  8. Inilah 40 gr dari jus lemon segar (saya ambil dari 1 buah lemon uk sedang).
  9. Inilah 1 sdm dari parutan kulit lemon.
  10. Inilah dari Isian.
  11. Siapkanlah 30 gr dari dried apricot.
  12. Siapkanlah 30 gr dari kismis.

Mix until combined (being careful not to over mix). Beat yolks of eggs until thick and lemon colored. Gradually beat in the sugar, grated lemon rind, and juice. Fold in half of the stiffly beaten egg whites.

Lemon Sponge Cake langkah-langkahnya

  1. Kocok putih telur dan gula pasir halus hingga mengembang putih.
  2. Masukkan kuning telur aduk rata dengan whisk saja.
  3. Masukkan tepung terigu dan garam yang telah diayak, aduk balik hingga rata.
  4. Masukkan larutan minyak+jus lemon+kulit lemon parut ke dalam adonan. Aduk balik hingga rata.
  5. Jika suka, tambahkan isian apricot dan kismis. Aduk rata sebentar saja.
  6. Tuang ke dalam loyang yang telah diolesi mentega dan diberi taburan sedikit tepung terigu. Hentakkan untung mengeluarkan gelembung udara.
  7. Panggang dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dulu pada suhu 150°C selama 35 menit. Naikkan ke suhu 175°C panggang selama 3 menit. Lakukan tes tusuk..
  8. Cake lemon siap disajikan.

Cream butter and sugar until light and fluffy. Sift over the flour, add lemon juice and rind. Fold together to form smooth batter. If you love lemons double the lemon zest in the recipe- it takes the lemon cake to another level of zestiness. This simple lemon sponge cake will wow anyone who takes a bite at this cake.


0 comments:

Post a Comment


Top